Hogedrukreinigers

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

Onder druk wassen of powerwash wordt verstaan het gebruik van een waterstraal onder hoge druk om losse verf, schimmel, vuil, stof, modder, kauwgom en vuil te verwijderen van oppervlakken en voorwerpen zoals gebouwen, voertuigen en betonnen oppervlakken. Het volume van een mechanische hogedrukreiniger wordt uitgedrukt in gallons of liters per minuut, die vaak in de pomp zijn ingebouwd en niet variabel zijn. De druk, uitgedrukt in pounds per square inch, pascal of bar, is in de pomp ingebouwd maar kan worden gevarieerd door de ontlaadklep aan te passen. Er zijn machines verkrijgbaar die een druk van 750 tot 30.000 psi (5 tot 200 MPa) of meer kunnen produceren.

De termen hogedrukreiniger en hogedrukreiniger worden in veel scenario's door elkaar gebruikt, en er is enige discussie over de vraag of het eigenlijk verschillende processen zijn.

Een hogedrukreiniger is een toestel dat bestaat uit twee tot vier hogedrukstralen op een roterende staaf die ronddraait wanneer er water stroomt. Deze actie creëert een gelijkmatig reinigingspatroon dat vlakke oppervlakken in een snel tempo kan reinigen.

Hydro-jetreiniging is een krachtigere vorm van elektrisch wassen, die wordt gebruikt om afzettingen en vuil in tanks en leidingen te verwijderen


Bron: https://vanallesthuiszijn.nl/beste-hogedrukreinigers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *